tenta plugg

Några tentor står för dörren och nu börjar man inse att man inte alls läst tillräckligt mycket. Har haft några softa veckor där man inte alls suttit med näsan i böckerna och nu sliter man sitt hår för att hinna med allt. Detta är dock en återkommande faktor hos fröken Torger som tyvärr aldrig förändras. Inför varje tenta sitter jag med gråten i halsen och förbannar mig själv för att inte varit mer effektiv innan. Något som dock glöms bort inför nästa tenta tillfälle... Då samma procedur uppenbaras. Som tur är har jag klarat mig hitills. Får hoppas på det bästa denna gång oxå ( samt be till högre makter).
Det börjar bli kallt ute och sängen känns extra skön på morgonen. Till och med Rolf ligger kvar när jag går upp, han som annars flyger upp av minsta rörelse. Som tur är har vi lilla snäckan att åka i på morgonen så vi slipper att gå ute i det hemska rusk vädret på morgonen. Jag älskar verkligen min bil! Hon är så himla fin och bra. Passar perfekt till mig och lille Roffe.
Nu ska jag gå tillbaka och fortsätta plugga... ACE-hämmare hämmar bildandet av angiotensin II genom att blockera enzymet vilket leder till att kärlsammandragning och vätskeansamling motverkas....

puss och kram

ja ha

Idag pillade vi ihop det sista i vår hemtenta, ska bli skönt att få lämna in den i morgon och sedan kunna stryka över ytterligare en sak på Emma´s långa "to do"-lista. Vet inte hur denna lista blivit så lång, kanske för att det flesta uppgifter på den är så otroligt tråkiga att jag låtsas glömma bort dom. Tyvärr har jag inte förmågan att helt låta dessa tråkiga uppgifter försvinna från min hjärna, utan de dyker upp emellanåt och ger en dåligt samvete. Tex behöver bilen städas, hur tråkigt är inte det på en skala... Detta är dock en uppgift som tål att glömmas, många gånger... Hörde om en undersökning som visade att det pinsammaste vi svenskar vet är att bli påkomna med att ha stökigt hemma. Så ofantligt löjligt!!! Tyvärr måste jag nog erkänna att jag är av dem, trots att jag ständigt hävdar motsatsen... Man vill ju vara en skön jag-bryr-mig-inte-om-töntiga-saker-som-städning-när-livet-vi-fått-är-så-kort brud, samtidigt som man inte vill att någon ska tycka att man är ett äckel-peckel. Dilemma...      Däremot är det nog inte det pinsammaste jag vet. Det pinsammaste jag vet är att skicka fel sms till någon, speciellt om det är ett snuskigt sms och mottagaren är svärmor... Då vill man bara dö, jag lovar...

bil?

Mathias var hemma en snabb sväng idag och det var mysigt. Vilken prins att köra så långt bara för att vara hemma hos mig några timmar ( då är man sugen minsann... ;-) )
Jag kanske ska köpa mormor och morfars lilla bil. Jag och Mattis åker dit nästa helg för att ta den på en provtur. Är den som man önskar slår jag antagligen till. Vi har pratat ett tag om att köpa en extra bil ( ända sedan jag hotade med att han snart får ta moppen för att jag behöver bilen...), och mormor och poffens bil är perfekt för det ändamålet. Den är bensin snål, billig i försäkring och havsgrön. Kan det bli bättre? Detta blir i så fall den andra bilen som jag äger under mitt snart tjugoåtta åriga liv. Min första bil köpte mamma till mig precis när jag fått körkort. Det var en bajsbrun volvo 140 som jag var så stolt över. Dock varade min stolthet inte särskilt länge eftersom jag råkade köra av vägen med den efter 5 dagar...

Pratade med gurkan förut, fortfarande ingen bebis...

hej hej

för er som inte skaffat facebook, gör det nu!

tråkigt

Hemma från skolan idag, har inget direkt att plugga på (förutom läkemedelsräkning, men det försöker jag glömma bort att jag måste...). Jag och Rolf har gått en lång promenad och nu sitter vi i soffan och myser. Har varit inne på facebook och spanat runt bland gamla vänner, det är riktigt kul att se vad alla håller på med nu för tiden. Annars har jag grymt tråkigt, önskar att hösten var förbi och vintern med så att det kunde vara härlig vår ute med förväntningar på sommaren. Jag hatar verkligen den här årstiden. Början av hösten är mysig med vackra löv och soliga dagar men nu är det bara kallt och ruggigt och jag fryser konstant om mina fötter, även inom hus (Rolf älskar mina tofflor så jag får inte ha dem ifred...). Mathias har åkt iväg hux flux för att jobba, han hade lovat mig att vara hemma resten av veckan men det var akutsituation på jobbet så han var tvungen att åka. Han har i och för sig varit hemma 5 dagar men det känns aldrig tillräckligt. Är så fruktansvärt förälskad i min kille... I kväll ska jag och Malin på bio, vi ska se Michael Moores sickos, den verkar grym. Vi har fått en dagmatte till Roffis och det verkar bli super bra. Var tyvärr tvungen att ringa en annan dam som oxå ville vara dagmatte och säga att vi hittat en annan och det var hemskt jobbigt. Hon blev jätte besviken och jag kände mig som den hemskaste människa i världshistorien. Men förhoppningsvis går det över...
Väntar på Gurkans bebis men det verkar inte som att den vill komma ut...

tjingeling

Facebook

Facebook är beroende framkallande, fast jag har ingen anning varför...

lördag i solen

Idag ska vi på kalas, min söta systerdotter Smilla fyller år. Sen ska jag och Mathias kavla upp ärmarna och ta i tu med våran djungel till trädgård. I kväll kanske vi ska gå ut och ta oss någon öl, det är ett irlänskt band som spelar på Lepracon, och det kan ju alltid bli trevligt minsann.
Har kanske fått en dagmatte till Roffe. Vi satte ut en annons i tidningen och idag ringde en liten gullig tant som gärna ville träffa oss. Det bästa av allt är att hon bor på vägen till skolan så jag kan släppa av Rolf när jag går dit och hämta upp honom när jag går hem. Hon gillade dock inte att han fortfarande var valp och hon var orolig för hurvida han var rumsren eller ej. Jag sa som det var (nästan) att det någon gång händer en olycka. Förhoppningsvis blir hon super charmad när hon träffar honom så att hon inte bryr sig om någon liten bajskorv i hörnen. Idag ska vi även få träffa lilla Greta, Bolla hämtade hem henne igår från Töreboda. Ska bli spännande att få se den lilla griffonen.
Jag och Mathias har vilda disskutioner. Vi håller på att planera sovrummet som vi ska börja med nästa vecka och vi är inte alls överens. Jag har planerat hela sovrummet in i minsta lilla detalj, det värsta är att det hade Mathias oxå gjort... Tycker att jag har gett med mig (lite..) och accepterat att dörrarna och dörrlisterna inte ska vara guldfärgade (Mathias vill ha gröna dörrar och dörrlister). Så nu blir det grön dörr med guldfärgade dörrlister omkring  (tror faktiskt att det kommer bli snyggare än att ha allt i guld, men det skulle jag aldrig erkänna...)
Försöker även övertala honom att jag vill ha feta guld lister i taket... Lite guld måste man ju faktiskt få ha... det är ju sååå fint ;-)

Kramar

tillbaka från de döda...

Har haft tre veckors praktik så jag har inte haft så mycket tid att sitta framför datorn. Sen har jag dessutom upptäckt facebook så jag måste in där och kika när jag väl sätter mig. Som sagt har haft praktik i Säffle på Kaptensgården där jag har pysslat om små söta snurriga damer. Jag och Rolf har flyttat omkring till dom som varit villiga att ge oss tak över huvudet och hundpassning. Tack alla! Avslutade min praktik med kalas hemma hos Tina, det var Säffle matten och det fick man absolut inte missa (enligt tina). Jag och tjejerna beslutade oss för att gå på Harrys på kvällen. Tyvärr kom vi för sent så det var fullsatt. Eftersom det första som försvinner när man dricker alkohol är omdömet (jag flyttas dessutom tillbaka till neandertalar-stadiet...), fick jag och Tina den brillanta idén (tyckte vi då) att planka in. Tina övertalade mig att hoppa över staketet först. Med en spark i baken av Tina flög jag över staketet och landade i golvet med en högljud smäll. När jag ligger där och kravlar på marken hör jag -Hej Emma. Jag tittar upp och vem står där om inte hon jag arbetat med under praktiken. Samtidigt kommer vakten och leder mig ut från stället samtidigt som han skriker högt och tydligt - Ho här försökte smite in! Tur att man inte känner så mycket folk i Säffle, och att min praktik var slut. Kan lova att jag sjukskrivit mig resten av tiden annars.
Nu är man tillbaka i skolan och jag är dessutom tillbaka med min gamla studiegrupp så det kan inte bli bättre.
I morgon ska Gurkan ha en bebis men enligt henne får man nog vänta lite till, det verkar som att lill-skiten trivs ganska bra där han är.
Lovar att skärpa mig och blogga lite oftare
Bye

RSS 2.0