Examensfest

Gårdagen spenderades på Stadtshotellet, där firade sjuksköterskorna sin examen, tjoho! Det var en väldans kalas och Emma blev således kalas full. Mia var här innan och fixade till mig, hon tyckte absolut att jag inte skulle ha någon bh på mig för att det var snyggast under klänningen, så jag lydde hennes råd. Senare på kvällen var det musiktävling och vårat lag vann. När vi stog på scenen inför klassen och framförde vårat bidrag igen hände det en olycka. Mitt under mitt lilla dansnummer ramlar SJÄLVKLART min klänning ner och jag flashar ena booben. Så tack Mia för ditt fantastiska råd, skall dock aldrig lyssna på dig igen... Boobflashen resulterade i att jag blev mycket olycklig, tror att fyllan bidrog med känslostormen. Hade jag varit lite mindre kalasig hade jag bara skrattat och sagt att den bjuder jag på. Men men, som tur är har man dåligt minne på fyllan så det glömdes bort ganska snabbt och jag forsatte att dansa som en galning.


FÖRE champange, öl, vin, jäger... 




EFTER champange, öl, vin, jäger... 

Klar?

Alla prover och dylikt är avklarade, så nu är man en nurse... Shit!

Nu är sommaren här

Har planterat klart i mina blomlådor och då känns det alltid som att sommaren är kommen. Har till och med putsat fönster, fast bara några. Det är ju faktiskt det tråkigaste som finns, och jag klarar bara av små doser åt gången för att överleva. Tyvärr är inte min trädgård allt för vacker just nu. Gräsmattan ser ut som en djungel, gräsklipparen har nämligen bestämt sig för att dö. Tyvärr dog den efter min omvårdnad, den fixade inte att jag meckade med den... Så nästa gång det blir bekymmer ska jag vänta tills Mattis kommer hem innan jag får för mig att jag är Byggare Bob som kan fixa till det mesta. 
Så här på söndags kvällen får jag alltid lite ångest, hela långhelgen som jag varit ledig är till sin ända och det är dax för en ny arbetsvecka. Måste erkänna att ledighet är faktiskt det bästa och att jag gärna skulle vara ledig för jämnan, så ska man väl inte tycka nu när man utbildat sig och det är menningen att man ska gå med ett leende till jobbet. Men så är det...

borde sova...

Här sitter man nu, framför datorn, klockan är snart två och man är lite på lyset. Har haft en grym kväll. Vi har ätit gott, druckit godare och dansat och sjungit som galningar till gamla hits. En underbar kväll med mina medsystrar, som alltid ;)

Stackars Mattis

Termometern utanför Mattis kontor klockan halv nio i morse.

18 dagar kvar...

Idag är det 18 dagar kvar till examen, börjar bli lite pirrit nu. Har precis fått hem min nya fina ROSA namnskylt, det känns surrealistiskt att titta på den: EMMA SJUKSKÖTERSKA. Känns som att man försöker luras på något sätt, skulle JAG vara en sjuksköterska? Tror inte det...
Det har regnat mycket ute och det passar mig alldeles utmärkt, börjar bli sliten i min vattningsarm ;-)   Trädgården växer så det knakar. Det är knoppar vart man än ser, till och med på mitt plommonträd finns hela två stycken blommor, har jag tur kommer det ett litet plommon i år.
Var hos den ömma modern igår, tyvärr var jag nog mer uppskattad när jag gick än när jag kom... Sydde nya Köksgardiner till mamma men det blev lite vajsing med måtten, de blev nämligen för korta... Sen Satte Rolf på mammas vovve Margit. Jag och mamma vände ryggarna till i två sekunder och då passade dom på dom små liven. Sen satt de nog fast i varann i mer än tio minuter, så nu kanske jag och mor får gemensamma barnbarn. Undrar hur de kommer att se ut bara...


Rolf                                          Margit

Firar!

Firar sluttentan med en öl, skål!

Tre veckor kvar... förhoppningsvis

Bara tre veckor kvar till examen och jag har häcken full av måste-göra-saker, ända fram till examensdagen. Det är så mycket skolarbete kvar, trodde att man kunde slappa så här på slutet, men icke... Dom grillar oss ända till slutet dom jäklarna! Annars är allt bra, förutom att jag är kärlekskrank så klart. Men vad är det dom säger - Längtan gör kärleken större...  pyttsan....

Vart tog solen vägen?

Ledig helg men måste tyvärr sitta med näsan i böckerna, åtminstone en del av min ledig tid. Har seminarium nästa vecka samt att jag ska lämna in omvårdnadsdokumentationen. Skrev omtenta igår på Nationella sluttentan, fy va jobbigt det var. Det blev inte heller direkt bättre när läraren visade mig gamla tentan och det visade sig att jag missat tentan med ett halvt poäng, ett halvt jävla poäng!!! Jag har varit så galet arg över detta att jag snart går upp i atomer. Ok, jag skrev inte en bra tenta eftersom jag inte hade tillräckligt med poäng, MEN, en schysst lärare hade rättat om tentan och fanimej "hittat" ett halvt poäng till, det är ju trots allt sluttentan. Hoppas dock på bättre tur denna gång... Annars blir det en ledig sommar för Fru Torger... det är i och för sig inte heller fy skam (måste fokusera på det positiva i situationen).
Baj(s)  Baj(s)

Söndag - me like!

Det har varit en go vecka. Först ny praktik plats på hemsjukvården i Edane, vilket är så bra. Det är mysigt att åka hem till folk i stugorna runt om i de värmlänska skogarna. Dock är det jobbigt att pendla dit varje dag, det tar ju ändå en timme och på morgonen är man Sååå trött.
Sen har ju vädret varit fantastiskt, har återigen fått planteringsdille, dock på rosor denna gång. Mathias är så trött på mig, men det han inte ser är hur fint det kommer att bli i framtiden. I mitt framtids huvud ser det i alla fall helt fantastiskt ut, en färgsprakande lummig trädgård. Jag fantiserar om trädgårdspriser och dylikt till och med, man måste tänka stort minsann...  ;-)      -Har ni sett Fru Torgers rosrabatt? Den är ju inte av denna värld, helt enastående! Detta är i alla fall vad jag fantiserar att granntanterna kommer att prata om...   Är nämligen i stort behov av att få upprättelse (så att jag kan slänga det i Mathias ansikte). Att  -Haha vad var det jag sa, det var inte alls tokigt att plantera sjuttioelva klematisar i en hundrakvadratmeter stor trädgård.
Annars kommer han att få rätt, som vanligt...

RSS 2.0